Dierenartsenpraktijk Melody Slabbekoorn

Dierenartsenpraktijk voor kleine huisdieren

Diensten 

Hieronder vindt u een opsomming van wat wij allemaal in de praktijk voorzien om u en uw dier zo goed mogelijk te kunnen helpen.  

Consultatie in de praktijk

Bij ons kunt u terecht voor verschillende soorten consultaties; wanneer uw dier ziek is, om de nagels te knippen, het toedienen van vaccinaties, chippen en registreren van uw dier, voedingsadvies, bloedname etc. 

Huisbezoek

Wanneer u niet in staat bent om tot in de praktijk te komen of het niet mogelijk is om uw dier te transporteren, is het steeds mogelijk om een huisbezoek in te plannen. Er is ook de optie dat uw dier wordt opgehaald en teruggebracht voor complexere ingrepen/onderzoeken die op de praktijk dienen uitgevoerd worden. 

Chirurgie en anesthesie

Wij beschikken over gasanesthesie en moderne monitoring voor een veilige verdoving en grondige opvolging van uw dier tijdens chirurgie of handelingen die vereisen dat uw dier in slaap is. 

Er zijn verschillende ingrepen die wij in de praktijk kunnen uitvoeren, gaande van een sterilisatie/castratie, wondhechting, het verwijderen van gezwellen tot operaties aan blaas/maag/darm.

Sommige ingrepen worden niet door onze eigen dierenartsen uitgevoerd, maar kunnen wel bij ons in de praktijk plaatsvinden. Wij werken hiervoor samen met freelance dierenchirurg/orthopedist Kathelijn Vermote.

Voor bepaalde ingrepen is er speciaal materiaal nodig. Al het materiaal wordt steriel gemaakt door middel van een ultrasone reiniger en daarna sterilisator.

Er is een tandunit voorzien voor ingrepen aan de tanden; zoals een detartratie en het trekken van tanden. 

 

Hospitalisatie 

In onze hospitalisatie kunnen dieren verblijven die wakker worden van een ingreep en dieren die extra zorg zoals een infuus nodig hebben. Wij beschikken ook over een extra zuurstofgenerator zodat we ook tijdens een operatie zuurstof aan dieren in hospitalisatie kunnen geven. Voor ernstige gevallen die een intensievere zorg nodig hebben sturen wij in overleg met u door naar gespecialiseerde klinieken. 

 

Beeldvorming

In de praktijk is er een digitaal RX-toestel en echotoestel voor beperkte echografieën zoals een drachtecho of om grote afwijkingen in de buik aan te tonen. 

 

Voedingsadvies

Wij hebben een breed gamma aan voeding en voedingssupplementen, waardoor we op zoek kunnen gaan naar de voeding en/of supplementen die het best aansluiten bij de noden van uw huisdier.

Naast ons gamma aan goeie voeding, beschikken wij ook over een uitgebreid gamma aan gezonde snacks, voor uren kauwplezier.  

 

Labo

We beschikken over een IDEX, hierdoor kunnen wij een beperkt bloedonderzoek uitvoeren. In de praktijk is er ook een microscoop, waarmee we basis cytologie puncties en huidproblemen rechtstreeks kunnen bekijken. Andere stalen worden opgestuurd naar een extern laboratorium.

 

Fokbegeleiding

Naast onze gewone consultaties bieden wij ook fokbegeleiding aan. We geven, indien nodig, begeleiding voor, tijdens en na de bevalling. We doen progesteron metingen in de praktijk om de juiste dekdatum te bepaling. Indien nodig kan er KI met vers sperma gedaan worden (reu moet aanwezig zijn). Echografie voor dracht bevestiging doen wij zonder scheren. 

Wij adviseren om een RX te nemen een week voor uitgerekende bevaldatum om het aantal pups te bevestigen. Dit verkleint de kans op complicaties bij de bevalling. 

 

Vaccinatie/titerbepaling

Wij vaccineren op maat voor uw dier, niet elk dier heeft altijd alle vaccins nodig. Dit hangt af van uw dier, zijn levensstijl en uw eigen wensen. In deze visie past ook het titeren. Voor het DHP-vaccin (distemper, hepatitis, parvo) bestaat er een test die we ter plaatse kunnen uitvoeren om te bepalen of uw dier goed gereageerd heeft op het vaccin en het voldoende antistoffen heeft. Wanneer er voldoende antilichamen aanwezig zijn, is vaccinatie voor deze ziekten (zelfs) overbodig. Op regelmatige basis moet deze titerbepaling herhaald worden. De frequentie daarvan is bij volwassen honden niet hoger dan gebruikelijk bij het regulier DHP-vaccin. 

 

Andere

In de praktijk vind je allerhande andere spullen voor je favoriete viervoeter. We hebben voerpuzzels, antischrok voerbakken en een waterfontein voor katten. We hebben diverse kammen voor vachtverzorging en nagelknippers. Voor de verzorging van de tanden hebben we een uitgebreid tandenpoetsgamma. Ook verkopen we de perfect-fit harnassen, deze zijn 3-delig en daardoor perfect op maat aan te passen. Ze hebben de mogelijkheid om uit te doen zonder over de hond zijn hoofd te doen. Er zijn verstelbare lijnen en transportboxen.

 

Photos: Photography Van Ransbeeck